Cellulitis of te veel vet?

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/03/2014 - 17h18
-A +A

PUB

Hoe krijgen we weer mooie dijen en strakke billen?

Allereerst moeten we van de overtollige kilo’s af zien te raken.
Het is niet de bedoeling dat we ons in een streng en onevenwichtig dieet storten, ook niet dat we wonderpillen of wonderthees gaan nemen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Want nadien komen de kilo’s er toch weer bij.

De enige manier is evenwichtige eetgewoonten aankweken:

  • melkproducten,
  • bij elke maaltijd vlees of vis met heel veel groenten,
  • graangewassen,
  • heel af en toe ook eens charcuterie,
  • geen of heel weinig gezoete dranken en producten
  • geen industriële producten.

En vooral ook bewegen!
Door één uur per dag te wandelen, komt u veel makkelijker weer op uw normale gewicht. Het stappen activeert ook de bloedsomloop in uw benen.

U kunt daarnaast ook nog een sport kiezen die uw benen doet werken, zoals fietsen (buiten of voor de tv), dansen in een fitnesscentrum, een dansclub of de disco, zwemmen (met zwemvliezen krijgt u nog meer effect, zeker in de dijen- en billenzone).

Als u de hele dag voor de pc zit, moet u regelmatig opstaan en wat rondlopen (en trek daarbij ook uw bilspieren samen, dat is nog beter).

Hoe raken we af van cellulitis?

Naast de bovenstaande tips om vet te bestrijden is er ook nog een esthetische behandeling mogelijk. Er zijn heel wat soorten behandelingen. Sommige zoals de injecties zijn pijnlijk. Er is ook mesotherapie, elektrolyse en er is de behandeling met ultrasone geluiden. Die laatste gebeurt in een schoonheidsinstituut en is erg duur. Alle behandelingen hebben een tijdelijk effect en moeten dus geregeld worden herhaald.

Lymfedrainage is efficiënt en verbetert de bloedsomloop aanzienlijk, vooral als het manueel wordt gedaan door een speciaal opgeleide schoonheidsspecialiste of een kinesist.

De goedkoopste oplossing is u elke dag masseren met een crème of olie tegen cellulitis. U hoeft echt niet de duurste te kiezen. De producten die in de supermarkt worden verkocht en waarin cafeïne zit, zijn net zo doeltreffend.
Gebruik het product wel elke dag en masseer uw benen lang genoeg, altijd van onderen naar boven. Dat bevordert de veneuze en lymfecirculatie naar het hart. Masseer uw dijen en billen volgens het principe van rollen en knijpen.
Bij een schoonheidsspecialiste kunt u de techniek leren en die daarna thuis zelf toepassen.

Het is een zaak van lange adem. Cellulitis verdwijnt nooit op een paar dagen tijd.

Het geheim om weer gladde, slanke en stevige billen en dijen te krijgen zit ‘m in de dagelijkse regelmaat en geduld, en dat geldt zowel voor het gewichtsverlies als voor de lichaamsbeweging en de massage tegen cellulitis.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/03/2014 - 17h18
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB