Cellulitis behandelen: welke technieken moet u kiezen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00
-A +A

Cellulitis bezorgt heel wat vrouwen complexen. Hoe raken we ervan af? Welke technieken bestaan er om deze onesthetische vetzones weg te krijgen? We hadden een gesprek met dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts.

PUB

Bestaat er één soort cellulitis of zijn er verschillende soorten?


Dr. Catherine de Goursac: Er bestaan drie types cellulitis. Elk type vraagt een andere behandeling.
1) Cellulitis door vetophoping: die komt meestal voor bij mollige vrouwen die wat zijn bijgekomen.
2) Cellulitis met vochtophoping of 'zachte' cellulitis: die vind je vaak bij magere vrouwen met zware en sterk gezwollen benen. In dat geval is het hele been 'aangetast'. De vochtophoping is het gevolg van een onvoldoende lymfecirculatie.
3) Fibreuze cellulitis: deze vorm is genetisch bepaald en komt vooral voor bij magere en zelfs sportieve vrouwen. Dit type cellulitis is compact, pijnlijk en zeer lokaal en komt voor op de typische plekken van cellulitis.

Ongeacht het type cellulitis zorgt deze aandoening voor heel wat complexen en veel vrouwen stappen ermee naar een arts. Jammer genoeg kunnen we op dit moment nog niet zo heel veel doen, maar er is toch al enige vooruitgang merkbaar in dit domein. Er bestaan diverse technieken die onderling gecombineerd kunnen worden.

Lipoaspiratie


Op het vlak van cellulitis is de referentietechniek de lipoaspiratie. Deze traditionele behandeling is invasief (chirurgische ingreep met ziekenhuisopname en anesthesie) maar erg efficiënt. Lipoaspiratie is vooral bedoeld voor jonge vrouwen. Eenmaal de 30 tot 35 voorbij is ze minder aangewezen vanwege de verslapping van de huid. Vet weghalen zonder de huid weer aan te spannen geeft niet altijd een esthetisch resultaat. De resultaten zijn ook niet altijd van hetzelfde niveau. Let er dus op dat u een ervaren chirurg kiest.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00 * Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lipolyseverbod: wat zijn nu de oplossingen tegen cellulitis? Geüpdatet op 06/06/2011 - 18h57

Onlangs werd in Frankrijk de lipolyse behandeling van cellulitis verboden. Ook al is deze techniek in België legaal, toch past het zeer voorzichtig te zijn. We moeten ons nu dus afvragen op welke methoden we nog een beroep kunnen doen in de strijd te...

Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

10 tips om van cellulitis af te raken Geüpdatet op 30/09/2008 - 00h00

Heel veel vrouwen hebben last van cellulitis. Niet alle vrouwen maken er een zwaar probleem van, maar toch oogt het niet echt esthetisch. Cellulitis helemaal weg krijgen is mogelijk, maar het vergt wel heel veel geduld… En het trouw opvolgen van deze...

Meer artikels