Cellulitis behandelen: welke technieken moet u kiezen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00
-A +A

PUB

De carboxytherapie


Bij deze techniek wordt CO2 in de huid gespoten, waardoor de wand van de vetcellen broos wordt en uiteindelijk breekt. Deze behandeling leidt tot goede resultaten qua volume en geeft tegelijk ook een lichte verstrakking van de huid . De huidige trend in de technieken is trouwens gebaseerd op deze dubbele werking. Want een huidzone slanker maken is goed, maar om een mooi, esthetisch resultaat te krijgen moet de huid ook strakker gemaakt worden.

Endermologie
Er bestaan andere technieken waarbij het vetweefsel niet wordt vernietigd. Dat is bijvoorbeeld het geval met endermologie. Deze techniek is vooral doeltreffend bij grote vochtophoping, omdat hiermee het vocht verwijderd kan worden. Het gaat om een soort massage die door een kinesist met behulp van een toestel wordt uitgevoerd.

Welke techniek voor welk type cellulitis?


Dr. Catherine de Goursac: De beste toepassing voor de lipoaspiratie is de cellulitis met vetophoping. Deze techniek kan ook worden gebruikt bij fibreuze cellulitis, maar de resultaten kunnen dan iets minder goed uitvallen.
Laserlipolyse is vooral geschikt voor fibreuze cellulitis en ook, maar in mindere mate, voor cellulitis met vochtophoping.
Radiofrequentie en de carboxytherapie zijn geschikt voor de drie types cellulitis.
Endermologie is vooral aangewezen bij cellulitis met vochtophoping.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00 * Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB