Cellulitis behandelen: welke technieken moet u kiezen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00
-A +A

PUB

Laserlipolyse tegen cellulitis


Deze techniek is veel minder ingrijpend en vergt alleen lokale verdoving. Tegenwoordig worden er laserstralen van verschillende lengte gecombineerd (1064 nm, 1320 nm, 980 nm) gebruikt. Er wordt een flinterdun buisje in de huid gebracht. De laserstraal maakt de vetcellen vloeibaar, waarna ze uit het lichaam worden gezogen. De laser lipolyse stremt tegelijk de omringende bloedvaten, wat blauwe plekken vermijdt en het risico op bloedingen verkleint. De behandeling stimuleert ook de collagenese, wat de samentrekking van de huid bevordert. Deze techniek is vooral bedoeld voor de kleine vetophopingen die zich manifesteren bij veertigers met een lichte huidverslapping.

Radiofrequentie


Deze techniek maakt gebruik van elektromagnetische golven die tussen meerdere polen passeren. De techniek met 8 polen is doeltreffender dan die met twee of drie polen. Net als de laserlipolyse en de ultrasone behandeling vernietigt radiofrequentie de vetcellen definitief door warmte. De opgewekte warmte stimuleert ook de aanmaak van collageen in de lederhuid.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/08/2009 - 00h00 * Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB