Carpaccio van zalm met citroen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/03/2011 - 11h58
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
5 minutes
Ingrediënten :

600 g Noorse zalm in fijn gesneden
2 groene of gele citroenen
4 takjes dille
4 takjes kervel
Zout
Versgemalen peper
Voor de saus:
1 yoghurt
3 takjes dille
Het sap van 1 citroen
PUB

Bereiding van Carpaccio van zalm met citroen

Leg op een bord de sneetjes zalm. Doe er peper en zout op. Rasp de schil van de citroen en verdeel. Pers de citroenen uit en besprenkel de sneetjes zalm. Draai wat met het bord zodat de zalm goed in het citroensap zit. Bewaar koel gedurende 20 minuten.

Doe dan in een kom de yoghurt, het citroensap, peper en zout. Meng goed tot je een homogene  'saus' hebt en voeg dan de dille toe.

Wanneer u wil opdienen, kan u de carpaccio nog versieren met dille en kervelblaadjes. Serveer de saus apart en voorzie ook gegrilde sneden brood.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/03/2011 - 11h58
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB