Carpaccio van tonijn met koriander en paprika's

Recept aangemaakt op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2015 - 16h38
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

200 gram tonijnfilets
1 citroen
½ groene paprika
½ rode paprika
5 takjes koriander
zout
versgemalen peper

Bereiding van de carpaccio van tonijn met koriander en paprika's

Vraag de visboer om de tonijn in heel dunne sneetjes te snijden. Of leg de vis 30 minuten in de diepvriezer en doe het zelf.

Leg de sneetjes op een schotel. Pers de citroen uit en besprenkel de tonijn regelmatig met het sap.

Strooi er wat zout over. Geef twee of drie draaien aan de pepermolen. Hou de schotel een paar keer schuin om het citroensap gelijkmatig te verdelen. Zet de schotel in de koelkast.

Schil de paprika's met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
Snij de twee halve paprika's in dunne schijfjes. Leg ze in de schotel bij de tonijn.

Was de koriander en dep hem droog. Snipper hem grof en strooi hem over de carpaccio.
Dien goed koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 04/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2015 - 16h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB