• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Cannabisallergie bestaat!

Artikel gepubliceerd door op 24/04/2014

Bronnen: 9e Congrès francophone d'allergologie, 15-18 Avril 2014.


Cannabisallergie bestaat!

Er bestaan weinig medische beschrijvingen van allergieën voor drugs en verdovende middelen, wellicht omdat het gebruik ervan wettelijk verboden is.

Maar de laatste jaren neemt het aantal allergiegevallen sterk toe. Vooral cannabisallergie komt meer en meer voor.

Almaar meer gevallen van cannabisallergie

De symptomen treden op in de luchtwegen (rinitis, astma) en worden bij wietrokers veroorzaakt door allergene stoffen die door de lucht worden vervoerd. Die stoffen zijn soms ook de oorzaak van een passieve sensibilisering (allergie). Onlangs is er zo een geval vastgesteld bij een kind van vijf jaar.

Bij contact met de plant kunnen ook onmiddellijk huidklachten optreden (jeuk, zwelling, enz.). Er zijn ook hevige allergische reacties gesignaleerd na inname van wietzaad en na het drinken van cannabisthee. Ook cannabisstuifmeel wordt ervan verdacht luchtwegensymptomen of allergische astma uit te lokken.

Sensibilisering voor cannabis kan ook een kruisallergie met graangewassen, alcoholhoudende dranken (bier, wijn), rubber en tabak uitlokken.

Voor de diagnose van cannabisallergie moet u naar een allergiespecialist. Die zal de nodige tests doen (priktests - ze worden uitgevoerd met een stukje van de plant).

Artikel gepubliceerd door op 24/04/2014

Bronnen: 9e Congrès francophone d'allergologie, 15-18 Avril 2014.

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden