Cannabisallergie bestaat!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/04/2014 - 14h38
-A +A

Er bestaan weinig medische beschrijvingen van allergieën voor drugs en verdovende middelen, wellicht omdat het gebruik ervan wettelijk verboden is.

Maar de laatste jaren neemt het aantal allergiegevallen sterk toe. Vooral cannabisallergie komt meer en meer voor.

PUB

Almaar meer gevallen van cannabisallergie

De symptomen treden op in de luchtwegen (rinitis, astma) en worden bij wietrokers veroorzaakt door allergene stoffen die door de lucht worden vervoerd. Die stoffen zijn soms ook de oorzaak van een passieve sensibilisering (allergie). Onlangs is er zo een geval vastgesteld bij een kind van vijf jaar.

Bij contact met de plant kunnen ook onmiddellijk huidklachten optreden (jeuk, zwelling, enz.). Er zijn ook hevige allergische reacties gesignaleerd na inname van wietzaad en na het drinken van cannabisthee. Ook cannabisstuifmeel wordt ervan verdacht luchtwegensymptomen of allergische astma uit te lokken.

Sensibilisering voor cannabis kan ook een kruisallergie met graangewassen, alcoholhoudende dranken (bier, wijn), rubber en tabak uitlokken.

Voor de diagnose van cannabisallergie moet u naar een allergiespecialist. Die zal de nodige tests doen (priktests - ze worden uitgevoerd met een stukje van de plant).

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/04/2014 - 14h38

9e Congrès francophone d'allergologie, 15-18 Avril 2014.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Afkicken van cannabis: een onderschatte beproeving Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h18

Iedereen kent de grote moeite die rokers van tabak moeten doen als ze willen stoppen met roken. De afkicksymptomen van cannabis zijn minder goed gekend, maar zijn nochtans even groot. Dit moet u weten voordat u zich laat verleiden tot een regelmatig...

Over het gebruik van cannabis door sporters Gepubliceerd op 03/03/2015 - 15h57

Cannabis onderscheidt zich als de belangrijkste oorzaak van doping bij de huidige generatie sporters . Wat is het verband tussen cannabis en sport ? Een woordje uitleg over dit verschijnsel.

Cannabis en schizofrenie: verband opnieuw bevestigd Gepubliceerd op 11/03/2014 - 12h31

Voor de zoveelste keer is een verband aangetoond tussen cannabis en schizofrenie. Wie cannabis gebruikt loopt een verhoogd risico op schizofrenie. Psychisch kwetsbare personen of mensen met antecedenten in hun familie onthouden zich dus beter!

Meer artikels