Canard bourguignon

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/12/2009 - 00h00
-A +A

Recept voor Canard bourguignon: Ingrediënten voor 4 tot 6 personen


1 grote eend
2 uien
2 wortelen
2 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
2 glazen rode wijn
1 klein glas cognac
50 g ontpitte zwarte olijven
zout
versgemalen peper

Recept voor Canard bourguignon: bereiding


Laat de eend door uw slager versnijden. Pel de uien en versnipper ze. Schraap de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel de teentjes look.
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpot en bak de eend aan alle kanten mooi bruin.
Laat uitlekken en giet het gebruikte vet weg.
Doe de rest van de olie in de pot en stoof de uien. Leg het vlees er weer bij en doe er ook de wortelen en de teentjes look bij.
Giet de wijn erbij en breng op smaak met een beetje zout en met peper.
Gaar in 30 tot 35 minuten op een matig vuur.
Giet de cognac in een steelpan, flambeer en giet in de braadpot. Doe de olijven erbij. Proef en breng de saus eventueel verder op smaak.
Schik de eend op een voorverwarmde schotel.

Maak de eend de dag voordien klaar en zet de pot in de koelkast. U hoeft het gerecht dan enkel nog net voor het opdienen op te warmen.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/12/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB