Cake van yoghurt met appel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
1 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 appelen
30 g halfzoute boter
300 g bloem
1 pakje gist
2 eieren
2 potjes yoghurt natuur
100 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
2 stukjes gekonfijte gember
PUB

Bereiding van Cake van yoghurt met appel



Verwarm de oven op 180°C.
Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes. Leg ze in een bord.
Laat de boter smelten en bedruip de appelen ermee.
Zeef de bloem over de gist in een kom.
Klop de eieren in een andere kom los met een vork en doe er de yoghurt en de suiker bij.
Snij de gember in stukjes en doe ze erbij.
Roer goed en doe er dan geleidelijk aan het bloem- en gistmengsel bij.
Werk de beboterde appelen onder dit beslag, en meng voorzichtig om ze niet stuk te maken.
Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 35 tot 40 minuten in de oven.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB