Cake van courgettes met ham

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Cake van courgettes met ham: Ingrediënten voor 1 cake


2 middelgrote courgettes
1 eetlepel olijfolie
150 g gerookte ham
100 g Comté of Gouda
½ bosje bieslook
200 g bloem
1 pakje gist
3 eieren
10 cl halfvolle melk
zout
versgemalen peper

Recept voor Cake van courgettes met ham: Bereiding


Verwarm de oven op 180°C.
Was de courgettes. Schil ze niet, maar snij ze in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de blokjes op een hoog vuur tot ze goudkleurig zijn. Doe er geen zout op, maar wel peper.
Snij de ham in kleine blokjes. Rasp de kaas.
Was het bieslook, dep het droog en versnipper het.
Zeef de bloem over de gist in een kom.
Klop de eieren in een andere kom los met een vork. Doe er het bieslook bij en werk er beetje bij beetje het bloem- en gistmengsel en de melk onder. Roer goed. Strooi er een klein beetje zout over en flink wat peper.
Werk de hamblokjes en de geraspte kaas onder dit beslag.
Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 35 tot 40 minuten in de oven.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB