Cake van citroen met suikerbonen

Recept aangemaakt op 16/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/06/2015 - 12h09
-A +A
Voor :
1 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
80 minutes
Ingrediënten :
2 grote citroenen (onbespoten) 5 tot 6 suikerbonen 200 g bloem 1 pakje gedroogde gist 50 g fijne suiker 25 g boter 3 eieren 170 g halfvolle melk
PUB

Bereiding van de cake van citroen met suikerbonen :

Verwarm de oven op 180°C.
Was de citroenen en droog ze af. Rasp de schil en leg de geraspte schil in een bordje. Pers de citroenen uit.
Verbrijzel de suikerbonen in de vijzel.
Zeef de bloem over de gist in een kom. Doe de suiker erbij en de geplette suikerbonen.
Laat de boter smelten, klop de eieren los in een kom en doe de boter erbij. Roer goed en doe er dan de geraspte citroenschil en het sap bij. Roer opnieuw.
Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 40 minuten in de oven.
U kunt de suikerbonen ook vervangen door gesuikerde venkelzaadjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/06/2015 - 12h09
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB