Caddies: opgelet voor ongevallen…

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/02/2014 - 15h31
-A +A

Een caddie is een praktisch ding om boodschappen te doen, maar kan ook gevaarlijk zijn. Een aantal Amerikaanse onderzoekers bestudeerde het ongevallenrisico bij kinderen.

PUB

Steeds meer kinderen raken gewond in caddies

Het aantal “caddieongevallen” met kinderen is in de Verenigde Staten sinds begin jaren 90 meer dan verdubbeld. Jaarlijks komen honderdduizenden kinderen op de spoedgevallen terecht na zo’n ongeval. 78 % loopt daarbij hoofdwonden op.

 

Kinderen in caddies: opgelet!
De conclusie ligt voor de hand: een caddie is geen optimaal “vervoermiddel” voor kinderen. Soms kan het wel eens nodig zijn om uw kind erin te zetten terwijl u uw boodschappen doet, maar wees daarbij altijd voorzichtig.

  • Gebruik alleen het kinderzitje (en zet het kind nooit in de caddie zelf).
  • Is het kinderzitje uitgerust met een gordel (wat bij sommige van de meest recente modellen het geval is), gebruik die dan ook.
  • En laat uw kind nooit alleen achter in de caddie.
Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/02/2014 - 15h31

Martin, K.J. et al., CLIN PEDIATR December 17, 2013 0009922813513322

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bescherm kinderen tegen thuisongevallen Geüpdatet op 23/09/2003 - 00h00

Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen en zijn dan ook de eerste slachtoffers van thuisongevallen. Toch zouden de meeste van die ongevallen met eenvoudige voorzorgsmaatregelen en gezond verstand vermeden kunnen worden. Hieronder leest u welke maa...

Op reis met kleine kinderen Gepubliceerd op 20/06/2011 - 17h22

Misschien vertrekt u binnenkort op reis en neemt u ook een kleintje mee. Kleine kinderen zijn kwetsbaar en vergen extra voorzorgsmaatregelen. Met de onderstaande tips zal uw reis en uw verblijf ter plekke in optimale omstandigheden verlopen.

Meer artikels