Bruinen: zorg voor een hoge bescherming

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/05/2015 - 13h06
-A +A

Een heerlijke week zalig nietsdoen in de zon... We dromen er al maanden van!

We bezorgen u een aantal tips om te vermijden dat de droom een nachtmerrie wordt.

PUB

Bescherming begint tijdens de winter

Velen onder u beginnen al in januari met de voorbereiding van hun zomervakantie, maar wie denkt dan al aan de bescherming tegen toekomstige blootstelling aan de zon? Inderdaad, het zal u misschien verbazen, maar u kunt zich al vanaf de winter beginnen te beschermen tegen de zon.

Hoe? Niet door naar zonnecentra te gaan, maar door de voorkeur te geven aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen en lycopeen, zoals wortelen, tomaten en abrikozen. Deze voedingsmiddelen hebben inderdaad een effect op de vrije radicalen, die onder invloed van de zon in aantal toenemen en die de huidcellen beschadigen en de veroudering van de huid bevorderen.

 

Zonnebrandcrème: geen keuze maar een verplichting

Ondanks de bescherming geboden door bètacaroteen en lycopeen, is het aanbrengen van zonnebrandcrème een absolute must. Bètacaroteen en lycopeen beschermen wel tegen sommige kwalijke gevolgen van de zon, maar niet tegen zonnesteken. Kies een beschermingsfactor die aangepast is aan uw huid en breng voldoende zonnebrandcrème aan. En vergeet niet dat u best om de twee uur een nieuwe laag aanbrengt! Als u met een koperkleurige huid uit vakantie wilt terugkeren, moet u zich geen zorgen maken: zonnebrandcrème, zelfs met een hoge beschermingsfactor, staat bruinen niet in de weg.

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 08/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 19/05/2015 - 13h06
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Bescherm u doeltreffend tegen de zon Geüpdatet op 21/06/2005 - 00h00

De zon staat momenteel op zijn hoogst, dus moet u zich goed beschermen tegen UV-stralen. Enkele tips voor een "huidvriendelijke" zomer.

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Meer artikels