Broodpudding met sinaasappel

Recept aangemaakt op 06/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/01/2015 - 15h24
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

250 gram oud brood
75 cl halfvolle melk
3 eieren
2 onbespoten sinaasappelen
2 eetlepels fijne suiker

Bereiding van de broodpudding met sinaasappel

Snij het brood in kleine blokjes. Doe ze in een kom en overgiet ze met de melk. Laat ongeveer 30 minuten weken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breek de eieren in een andere kom.

Rasp de schil van een van de sinaasappelen en doe die erbij. Pers de sinaasappel uit en doe ook het sap erbij.

Schil de andere sinaasappel tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Werk boven een kom om het sap op te vangen. Doe alles bij de eieren en voeg de suiker toe. Meng alles door elkaar.

Pers het brood uit tussen uw handen en doe het bij de eieren. Meng opnieuw.
Vet een cakevorm in en giet de bereiding erin. Druk goed aan.

Zet de broodpudding met sinaasappel ongeveer 25 minuten in de oven.

Eet de broodpudding op kamertemperatuur.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/01/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/01/2015 - 15h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB