Broodje met ham en rijst

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten
2 broodjes
50 g rijst
50 g paddenstoelen
1 ui
8 ontpitte groene olijven
enkele blaadjes kervel en basilicum
1 citroen
1 dikke plak ham
mosterd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn

Kook de rijst in twee keer het volume water.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze fijn. Schil de ui en snipper hem fijn. Snij de
olijven in kleine stukjes. Versnipper de kervel en het basilicum.
Meng alles in een slakom en breng op smaak met het sap van de citroen (anders gaan
de paddenstoelen kleuren).
Snij de ham in kleine dobbelsteentjes. Giet de rijst af. Doe de ham en de rijst bij de
groenten.
Meng 1 koffielepel mosterd met de olijfolie en de balsamicoazijn. Giet in de salade en
meng goed dooreen.
Snij de broodjes doormidden. Haal van één helft het wit weg. Doe er de salade in. Leg
de andere helft erop.
Wikkel elk broodje in aluminiumfolie.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB