Broodje met foie gras van eend met een chiffonnade van eendenborstfilet

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/12/2011 - 09h48
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

1 stokbrood
120 gr foie gras van eend
1 pakje eendenborstfilet
1 bosje radijzen
versgemalen peper

Bereiding van Broodje met foie gras van eend met een chiffonnade van eendenborstfilet

Zet uw oven op 175°C.
Haal de foie gras en de eendeborstfilet uit de koelkast zodat ze opwarmen: zo zijn ze makkelijker bewerkbaar. Snij het stokbrood in hele fijne sneetjes.

Maak een kom klaar met koud water en enkele ijsblokjes erin. Maak de radijzen proper. Snij er een tiental tot hele kleine schijfjes. Doe ze beetje bij beetje in de kom water: Zo zullen ze heel krokant worden. Leg een blad aluminiumfolie op de ovenplaat. Leg alle sneetjes brood er langs elkaar op. Zet ze enkele minuten in de oven zodat ze mooi goudbruin zijn. Haal de plaat er terug uit.

Leg de gegrilde sneetjes op een schotel om ze te laten afkoelen. Smeer de foie gras op de broodjes. En peper ze. Snij de sneetjes eendenborstfilet in twee in de lengte. Leg een helft op elk sneetje (u kunt het oprollen, dat presenteert mooier). Laat de sneetjes radijs uitlekken. Leg de broodjes op een mooie schotel om te serveren. Goed koel bewaren tot net voor u het opdient.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/12/2011 - 09h48
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB