Brochettes van varkensvlees, uien en venkel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 limoenen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes look
4 takjes rozemarijn
2 eetlepels venkelzaadjes
500 g varkensrug
3 rode uien
2 venkelknollen
1 bosje bieslook
zout
versgemalen peper

Bereiding


Pers de limoenen uit boven een kom. Doe de olie erbij, samen met de fijngehakte lookteentjes, de rozemarijnnaalden en de venkelzaadjes.
Verwijder zorgvuldig het vet van de varkensrug, snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom. Roer nog even goed, dek de kom af met een vel huishoudfolie en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Pel de uien, maak de venkelknollen schoon en snij alles in vieren. Versnipper het bieslook.
Maak de spiesen klaar en steek er afwisselend een blokje varkensvlees, een stukje ui en een stukje venkel op. Gril ongeveer 10 minuten, draai halverwege de baktijd om en wrijf geregeld in met de marinade.
Leg de brochettes in de borden en bestrooi met het bieslook.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB