Brochettes van sardines met perziken

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor Brochettes van sardines met perziken: Ingrediënten voor 4 personen


16 grote verse sardines
2 teentjes look
1 koffielepel komijn
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 of 3 witte perziken
4 tot 5 abrikozen
zout
versgemalen peper

Recept voor Brochettes van sardines met perziken: Bereiding


Laat de sardienen fileren door de visboer.
Leg ze in een diepe schotel. Pel de teentjes look, versnipper ze en doe ze erbij.
Doe er het sap van de citroen bij en 2 koffielepels olijfolie. Draai de sardienen om zodat ze volledig onder de marinade zitten. Bestrooi met een klein beetje zout.
Dek de schotel af met huishoudfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast.
Schil intussen de perziken, haal de pit eruit en snij ze in vieren.
Was de abrikozen, haal de pit eruit en snij ze ook in vieren.
Leg op elke sardinefilet een stukje fruit, rol ze op en steek ze op de brochettes.
Gaar de brochettes snel op de grill en draai ze af en toe om.
Leg ze op een schotel en geef nog een goede draai aan de pepermolen.
Geef er een salade van radijzen bij.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB