Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

g lamsschouder
3 limoenen
2 takjes tijm
2 eetlepels olijfolie
1 paprika
4 gekonfijte citroenen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Brochettes van lamsvlees met gekonfijte citroen

Snij zorgvuldig al het vet van het lamsvlees en snij het in grote stukken. Doe alles in een kom.
Pers de limoenen uit en besprenkel er het lamsvlees mee. Doe de - verkruimelde - tijm erbij, een goede scheut olijfolie, zout en peper. Roer alles goed dooreen en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Zet de oven op grillstand.
Schil de paprika met een dunschiller, snij hem doormidden en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in schijven.
Snij de gekonfijte citroenen in partjes.
Maak de brochettes: prik er afwisselend een stuk vlees, een partje citroen en een schijfje paprika op. Leg de brochettes op een ovenrooster.
Schuif die een tiental minuten in de oven en plaats er een braadslee onder om het braadvocht op te vangen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 07/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB