PUBLICITÉ

Brochettes van lamskebab

Recept aangemaakt op 26/07/2011 - 10h46 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/08/2017 - 15h09
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

400 gr lamsfilet
1 witte ui
1 teentje look
1 soeplepel korianderzaadjes
3 takes peterselie
3 takjes tijm
1 citroen
2 soeplepels olijfolie
1 mespuntje cayennepeper
1 bosje kleine witte uitjes
8 parijse paddenstoelen
12 kerstomaatjes
1 groene paprika
zout,peper

PUB

Bereiding van Brochettes van lamskebab

Snij de lamsfilet in stukken, goed ontvetten.

Schil de ui en look en snij in fijne stukjes. De korianderzaadjes fijnstampen en de tijm en peterselie ontbladeren.

Alles goed mengen in een diep bord. Voeg citroensap, twee lepels olijfolie, een mespuntje cayennepeper en zout toe.

Leg de stukken lam erin. Goed omdraaien zodat alle kanten goed van de marinade kunnen opnemen. De schotel bedekken met een folie en laten marineren in de koelkast gedurende 1 uur. Schil de kleine witte uien. Snij de voetjes van de paddenstoelen weg en veeg de hoofdjes af. Was de kerstomaten. Maak de groene paprika zuiver en haal de zaadjes en de witte stukjes vlees weg. Snij ze daarna in vierkantjes.

Giet de stukken lamsvlees af. Steek ze op de brochettes afgewisseld met de groenten. Lichtjes zouten.

Bak de brochettes op de grill of in de oven gedurende 15 minuten. Enkele keren omdraaien en meteen serveren!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 26/07/2011 - 10h46 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/08/2017 - 15h09
PUBLICITÉ