Brochettes van jonge kalkoen met paprikapoeder en Italiaanse salade

Recept aangemaakt op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/08/2017 - 15h21
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 gram kalkoenfilet
2 papaja's
1 sjalot
1 limoen
2 uien
2 stronken broccoli
1 kleine bloemkool
3 wortelen
2 koffielepels paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
balsamicoazijn
snuifje zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van Brochettes van jonge kalkoen met paprikapoeder en Italiaanse salade

Snij de kalkoenfilet in grote blokjes en leg die in een ruime schotel.
Schil de papaja's, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in repen en doe die bij het vlees.
Pel de uien en snij ze in vieren.
Maak de brochettes klaar: steek er afwisselend een stukje vlees, een schijfje papaja en een uienkwartje op. Leg de spiesjes terug in de schotel.
Pel en versnipper de sjalot en bestrooi er de brochettes mee.
Pers de limoen uit en giet het sap in de schotel. Beweeg een paar keer heen en weer met de schotel om het sap mooi te verspreiden.
Bedek de schotel met een vel plasticfolie en laat de spiesjes 30 minuten marineren. Draai ze af en toe om.
Was de broccoli en de bloemkool en haal er de roosjes af. Schraap de wortelen.
Vul een pot met water, doe er wat zout in en breng het water aan de kook.
Bak of gril de spiesjes ongeveer 15 minuten en draai ze regelmatig om. Besprenkel ze intussen met de marinade.
Kook de broccoli en de bloemkool in 5 minuten gaar in lichtgezouten water. Haal ze uit het water en leg ze op een warme schotel.
Dompel de wortelen 30 seconden onder in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze op de schotel naast de andere groenten. Besprenkel alles met de olie en de balsamicoazijn. Strooi er tot slot wat fleur de sel over en geef een stevige draai aan de pepermolen.
Strooi het paprikapoeder over de brochettes en leg die op een warme schotel. Dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/08/2017 - 15h21
PUB