Brochettes van gemarineerde groenten met fijne kruiden

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Brochettes van gemarineerde groenten met fijne kruiden: Ingrediënten voor 4 personen

8 kleine witte lente-uien
1 courgette
1 groene paprika
8 rode kerstomaten
8 gele kerstomaten
½ bosje platte peterselie
½ bosje basilicum
½ bosje kervel
2 eetlepels olijfolie
1 romige yoghurt natuur
1 citroen
zout
versgemalen peper
 

Recept voor Brochettes van gemarineerde groenten met fijne kruiden: Bereiding

Pel de uien. Snij ze af en behoud 5 cm van de steel.
Was de courgette en snij ze in schijfjes.
Was de paprika, snij hem doormidden en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grote dobbelsteentjes.
Was de kerstomaten.
Leg alle groenten in een grote schotel.
Was alle kruiden en droog ze. Stroop de blaadjes af en hak alles samen grof. Werk de olijfolie onder de helft van de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Giet deze kruidensaus over de groenten en roer goed om de marinade gelijkmatig te verdelen. Dek de schotel af met huishoudfolie en zet ze 2 uur in de koelkast
Maak de brochettes en wissel de kleuren van groenten af.
Doe de rest van de marinade in een kom, samen met de yoghurt en de andere helft van de kruiden. Doe er een stevige scheut citroensap bij en kruid met zout en versgemalen peper.
Gaar de brochettes snel op de grill en draai ze af en toe om.
Leg ze dan in een schotel, bestrooi met peper en geef er de kruidige yoghurtsaus part bij.
Geef er een salade van kruiden bij.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/06/2010 - 00h00
PUB