Brochettes van gekruid varkensvlees

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A

Deze heerlijke brochettes zijn bereid met weinig vet en makkelijk klaar te maken.

Ingrediënten voor 4 personen


500 gram varkenshaasje
10 peperkorrels
4 jeneverbessen
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 koffielepel komijn
1 eetlepel olijfolie
1 citroen

Het recept


Snij het varkenshaasje in grove blokjes.
Doe de peperkorrels in de keukenmixer, samen met de jeneverbessen, het versnipperde laurierblad, de kruidnagels en de komijn. Mix alles tot een poedervormig mengsel.
Giet deze kruiden op een schotel, voeg de olijfolie toe en meng goed. Leg de stukjes varkensvlees erop en draai ze een voor een door de marinade tot ze aan alle kanten bedekt zijn.
Maak de grill heet.
Steek de stukjes varkensvlees op brochettes.
Gril ze 4 tot 5 minuten, al naargelang de dikte, en draai ze verschillende keren om. Strooi er onder het bakken wat zout op.
Besprenkel de brochettes met wat citroensap en dien ze op

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB