Brochettes van calamares gemarineerd met look

Recept aangemaakt op 25/07/2011 - 10h39 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/09/2016 - 14h54
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

500 gr kleine calamares
1 rode paprike
1 gele paprika
1 groene paprika
3 trostomaten
voor de marinade:
4 soeplepels olijfolie
2 soeplepels vinaigrette
1 koffielepel Espelettepeper
4 teentjes look
Zout,peper
PUB

Bereiding van Brochettes van calamares gemarineerd met look

Maak de calamares goed zuiver.

Haal de pitjes en witte stukken uit de paprika en snij ze in vierkantjes van 6 op 6 cm.

Maak de marinade klaar : Meng de olie, vinaigrette, de peper en de niet geschilde teentjes look. Doe het op een bord en voeg de calamares en de stukken paprika erbij.

Was de tomaten, snij ze in sneden en doe ze er ook bij. Dan meng je voorzichtig met de handen. Wat zout en peper toevoegen. Bedek met aluminiumfolie. Leg in de koelkast gedurende 3 à 4 uur (of nog beter, de dag ervoor).

Maak dan de calamares en de groenten zuiver met een absorberend papier.

Maak de brochettes, maar wissel af met de kleuren.

Snel grillen gedurende 3 à 4 minuten. Regelmatig omdraaien.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/07/2011 - 10h39 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/09/2016 - 14h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB