Brochette van ananas met lichte Catalaanse flan

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

5 dl magere melk
1 vanillepeul
4 eierdooiers
20 gram suiker
1 onbespoten sinaasappel (schil)
1 citroen
1 kleine ananas
verse munt
PUB

Bereiding van Brochettes van ananas met lichte Catalaanse flan



Verwarm de melk. Snij de vanillepeul open en schraap er met een mes de zaadjes uit.
Doe de peul en de zaadjes in de pot bij de melk. Haal de pot van het vuur zo gauw de melk begint te koken. Laat 10 minuten trekken. Verwarm de oven voor op 150 °C.
Doe de eierdooiers en de suiker in een kop. Klop stevig op. Giet er de melk voorzichtig kloppend bij. Rasp de schil van een sinaasappel en doe hem erbij. Giet het mengsel in 4 ovenvaste kommetjes. Zet 30 minuten in de oven. Haal de schoteltjes uit de oven. Laat afkoelen. Zet ze 10 minuten in de diepvriezer om de flan wat te laten opstijven.
Schil intussen de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak er 12 brochettes mee. Geef deze bij de flan. Versier met enkele blaadjes munt.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB