Broccolisoep

Recept aangemaakt op 09/10/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2013 - 09h25
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 stronken broccoli
1 ui
1 bosje bieslook
1 koffielepel olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
2 sneden oud brood
nootmuskaat
zout
peper
PUB

Bereiding van broccolisoep



Was de broccoli, snij de roosjes van de stelen en snij de stelen in stukken. Pel de ui en versnipper hem. Was het bieslook, dep het goed droog en versnipper het ook.
Stoof de ui met een scheutje olijfolie goudbruin in een braadpot.
Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en doe er de broccoli bij. Laat alles 5 minuten op een matig vuur stoven.

Snij het brood in stukken.
Doe het aan het eind van de kooktijd in de soep.
Breng op smaak met zout en peper.

Mix de soep goed lang tot een smeuïge crème.
Laat de soep in de pot. Verwarm ze opnieuw, doe het bieslook erbij en vermeng. Rasp er tot slot wat nootmuskaat over.

De soep kan ook koud gegeten worden. Zet ze in dat geval minstens 2 uur in de koelkast tot ze door en door koud is.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/10/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2013 - 09h25
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB