Broccolisoep met courgette en hazelnoten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

1 broccoli
2 courgettes
1 witte ui
½ bosje platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
75 cl kippenbouillon
6 gedroogde tomatenpartjes
2 eetlepels hazelnoten
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Broccolisoep met courgette en hazelnoten



Was de broccoli en snij de harde stukken van de stelen weg. Maak de roosjes los en snij de zachte delen van de stelen in kleine stukjes.
Was de courgettes en snij ze in stukken.
Pel de ui en versnipper hem.
Was de peterselie, dep droog en stroop de blaadjes af.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Doe er de broccoli en de courgette in en stoof 2 minuten al roerend.
Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten op een matig vuur pruttelen.
Doe de peterselieblaadjes erbij en laat nog 2 minuten verder pruttelen, niet langer.
Snij intussen de gedroogde tomaten in heel kleine stukjes. Rooster de hazelnoten in een hete pan zonder vetstof. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en verbrijzel ze in de vijzel.
Mix de gare soep met de handmixer tot een smeuïge massa.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet in een soepterrine, strooi de tomatenstukjes en de hazelnoten erover.
Dien heet of ijskoud op, al naargelang het weer.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/06/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB