Bril en lenzen voorbijgestreefd?

Bril en lenzen voorbijgestreefd?De Lasik techniek is een chirurgische methode die u kan bevrijden van bril of lenzen. Een staaltje verfijnde oogheelkunde. Hoewel even goed zien als met de beste lenzen niet kan worden gegarandeerd.

Een verminderde gezichtsscherpte

Een bril of contactlenzen moeten de onvolkomenheden van uw gezichtsvermogen bijsturen. Deze imperfecties van uw oog kunnen worden veroorzaakt door de vorm van de cornea (hoornvlies). De cornea is het venster waardoor licht ons oog binnenkomt. Je kunt de werking van de cornea het best vergelijken met de lens van de camera van een fototoestel: het licht wordt gefocust zodat er een beeld op een film wordt gecreëerd.

Verouderde laserbehandeling

Problemen met het focussen van licht resulteren in verziendheid, bijziendheid of astigmatisme. Tot voor kort waren een bril of lenzen de oplossing. Een alternatief was een pijnlijke laserbehandeling waarbij de bovenste laag van de cornea eerst moest worden weggeschraapt. Na deze therapie moest de patiënt twee dagen lang de pijn uitzitten. Er was ook een risico op vervelende complicaties zoals wazig zicht. Met de Lasik behandeling zijn deze gebreken van de baan.

Artikel gepubliceerd door op 22/06/2004

Bronnen: US Food and Drug Administration. Lasik eye surgery . 7/1/2004. http://www.fda.gov/cdrh/lasik/

Vindt u het artikel interessant?