Bouillon van garnalen met gember

Recept aangemaakt op 29/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 07/01/2013 - 13h52
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Bereidingstijd :
35 minutes
Ingrediënten :

1,5 l gevogeltebouillon
2 uien
1 teentje look
6 cm gember
1 tak citroenmelisse
1 vers rood pepertje
3 eetlepels nuoc nam (Vietnamese vissaus)
enkele takjes koriander
12 roze garnalen
1 limoen
zout
peper
PUB

Bereiding van bouillon van garnalen met gember

Breng de bouillon aan de kook.
Pel de uien en het look en versnipper alles.
Maak de citroenmelisse schoon en versnipper die ook. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij het in schijfjes. Doe die in de hete bouillon.

Schil de gember en snij hem heel fijn met een dunschiller. Doe de helft in de bouillon en hoe de rest apart.
Doe de nuoc nam in de bouillon en laat 15 tot 20 minuten meekoken.
Was de koriander, droog hem goed en stroop de blaadjes af. Pel de garnalen.

Doe de garnalen in de bouillon en roer om. Laat ze er 1 tot 2 minuten in tot ze warm zijn. Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Haal de bouillon van het vuur. Doe het sap van de limoen en de apart gehouden gember erbij. Giet de bouillon in een soepterrine en bestrooi met de blaadjes koriander. Dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 07/01/2013 - 13h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB