Bouillabaisse van sardientjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een heerlijke lichte bouillabaisse, bereid met weinig vet en makkelijk te bereiden.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 kilo sardientjes
1 ui
3 teentjes look
4 tomaten
1/4 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 stukje gedroogde venkel
1 laurierblad
schil van 1 sinaasappel
1 mespunt saffraan
zout
peper

Het recept


Ontdoe de sardientjes zorgvuldig van de schubben, haal de ingewanden uit en spoel ze onder water. Was ze ook als u ze laat schoonmaken door de visboer.
Snij de kop van de vissen af.
Pel de ui en hak hem grof. Pel ook de knoflookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Was de peterselie en hak hem grof.
Verhit de olie in een diepe pan en stoof de ui glazig. Doe de peterselie erbij samen met de look, de tomaten, de venkel, de laurier, de sinaasappelschil en de saffraan. Zet alles onder water.
Breng het water aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Verdeel de sardientjes over de pot. Strooi er zout over en laat ze 3 tot 5 minuten garen.
Haal de sardientjes uit de pot zo gauw ze gaar zijn en leg ze in een schotel.
Plet de tomaten grondig met een vork in de bouillon.
Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Giet deze saus over de sardientjes. Dien heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB