Botuline

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Chemische eigenschappen:

Gif van Clostridium botulinum (anaërobe bacterie) in verkeerd geconserveerd voedsel.

Belangrijkste ziekteverschijnselen:

Soms braken en diarree onmiddellijk na gebruik van voedsel; na 12-36 uur verlammingsverschijnselen van spieren.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Acute diarree, chronische diarree: ernstig te nemen! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h06

Opgezwollen buik, buikkrampen,... Diarree is niet alleen pijnlijk, maar ook zeer hinderlijk voor ons sociaal en beroepsleven. De oorzaken van diarree zijn talrijk, en de symptomen worden meestal ingedeeld in twee categorieën.

Diarree en voeding: welke voorzorgen helpen diarree voorkomen? Geüpdatet op 07/12/2015 - 15h43

Nu de winter eraan komt en de eindejaarsfeesten voor de deur staan, is het hoog tijd dat we goede gewoonten aannemen om diarree te voorkomen . Door enkele basisvoorzorgsmaatregelen te nemen - voeding en hygiëne – kunt u maag-darmontstekingen vermijde...

Ai ai, caramba, turista! Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

Eén op de drie vakantiegangers heeft last van reizigersdiarree, ook wel "turista" genoemd. Zeer hinderlijk, vooral op vakantie, en een snelle en doeltreffende behandeling is geboden…

Meer artikels