Boterdeeg

Recept aangemaakt op 01/01/2014 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

Voor ongeveer 600 gram:
35 gram boter
400 gram bloem type 45
50 gram aardappelzetmeel
5 gram zout
5 gram suiker
1 ei
5 cl witte wijn

Bereiding van het boterdeeg

Snij de boter in kleine stukjes en bewerk ze twee minuten met een vork tot ze smeerbaar is. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in een kom. Voeg het zout en de suiker toe. Vermeng met de boter en de eieren en giet er intussen geleidelijk aan de witte wijn bij. Bewerk het deeg met de vingertoppen tot het mooi homogeen is.
Vorm van het deeg dan een bal.
Wikkel het deeg in aluminiumfolie. Laat minstens 30 minuten op een koele plaats rusten (liefst in de koelkast).

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/2014 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB