• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Borsten en billen: een gelijkenis die niet zo toevallig is!

Borsten en billen: een gelijkenis die niet zo toevallig is!Hebben alle zoogdieren borsten? Nee! Zoogdieren hebben allemaal borstklieren, maar niet noodzakelijk borsten. Alleen mensen en bepaalde aapsoorten zoals de bonobo's hebben ze!

Wat is het verschil tussen een borst en een borstklier?

De borstklieren zijn gemaakt om melk te produceren, ze zwellen alleen op tijdens het geven van borstvoeding. Buiten die periode zijn ze helemaal plat. Kijk maar naar niet-menselijke zoogdieren, hun tepels zijn alleen zichtbaar wanneer ze geen borstvoeding geven. De borsten bestaan uit vet dat rondom de borstklier zit. Dat vet geeft de borst zijn ronde vorm. Het doel daarvan is louter seksueelWanneer een zoogdier op vier voeten loopt, zitten zijn billen ter hoogte van zijn ogen. Het zicht is een seksuele stimulans voor de mannetjes, vooral tijdens vruchtbare perioden wanneer de vulva van de vrouwtjes, bij sommige soorten zoogdieren, rood en gezwollen is. Wanneer een zoogdier rechtop gaat lopen, bevinden zijn billen zich helemaal niet meer op ooghoogte. De borsten daarentegen, zitten dicht bij het gelaat aan, het lichaamsdeel dat het vaakst bekeken wordt en ze bevinden zich op de perfecte hoogte om makkelijk zichtbaar te zijn.

Dat maakt dat de borsten te billen vervingen in de rol van seksueel aantrekkingspunt!

Het is ook iets wat instinctief wordt aangevoeld en wat ook door verschillende schrijvers verwoord werd. Zo schreef Verlaine: "De billen zijn de grote zus van de borsten". Théophile Gautier drukte zich als volgt uit: "De borsten zijn twee wereldmappen die men voor zich uitdraagt als een tweede paar billen". Het ziet er naar uit dat de seksuele selectie die ervoor zorgde dat de borsten zich ontwikkelden bij de mensen, maakte dat mannen voor de voortplanting een voorkeur hebben voor vrouwen met uitgesproken en zichtbare attributen!Vrouwen zijn zich bewust van dat feit, dat blijkt ook uit de overvloed aan middelen om de borsten er op hun beste te laten voorkomen: push-up beha's, borstimplantaten, opblaasbare kussentjes voor in de beha en ander middelen om de borsten groter te laten lijken. Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat we niet alleen dieren zijn met reflexen en reacties.en dat we automatisch reageren op seksuele stimuli. Mannen kunnen ook andere kwaliteiten van een vrouw op prijs stellen, ook als die kleine borsten heeft. Denk maar aan Jane Birkin die destijds de jaloezie wekte bij vrouwen met een weelderige boezem! We zijn allemaal zoogdieren, maar we zijn niet gereduceerd tot handelen uit dierlijke instincten!

Artikel gepubliceerd door op 04/04/2006

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Zo krijgt u een strakke buik!

 • Is uw buik niet meer strak en is hij zijn tonus kwijt? Misschien beweegt u wel te weinig, eet u te rijkelijk of bent u ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating