Boogschieten

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 11/11/2003 - 00h00
-A +A

Boogschieten is een precisie- en concentratiesport die het evenwicht en de zelfbeheersing ontwikkelt. Ook al heeft het een vrij ludiek imago, het is een volwaardige sport die een goede conditie, aangepast materiaal en een doeltreffende training vereist.

PUB

Het hele lichaam wordt belast

Het is evident dat boogschieten het hele bovenlichaam ontwikkelt, want of je nu rechts- of linkshandig bent, de spieren van beide kanten worden aan het werk gezet. Boogschieten ontwikkelt de rug-, schouder-, buik- en armspieren, maar ook de dijbeen- en bilspieren worden geoefend. Bovendien gebruikt de boogschutter ook zijn armpezen. U ziet het: het hele lichaam wordt getraind. Vandaar dat een goede algemene conditie noodzakelijk is, temeer omdat deze sport ook een goede concentratie en kalmte vereist. Een gezonde geest in een gezond lichaam dus…

Raad voor beginners

Een goede opwarming gebeurt zonder boog. Het komt erop aan de schouders, armen en halsstreek op te warmen. Vervolgens neemt u de boog ter hand. U moet vóór en na elke sessie uw spieren stretchen, en u tussen elke pijlvlucht ontspannen. De sessies mogen niet langer dan één uur duren. U moet ook voldoende vocht innemen, om oververhitting te vermijden.

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 11/11/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Welke sportdisciplines helpen tegen stress? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Sport is een uitstekende activiteit om stress tegen te gaan en wordt aan iedereen aanbevolen om spanningen te verdrijven. Sommige lichamelijke activiteiten , zoals yoga of tai chi, zijn meer dan alle andere geschikt om tot rust te komen en van de str...

Test uw vorm Geüpdatet op 15/04/2003 - 00h00

Er bestaan een heleboel tests om na te gaan of u in goede of slechte fysieke conditie verkeert. Ze vereisen geen speciaal materiaal, en na een paar minuten hebt u al de uitslag. Doén dus!

Meer artikels