Bonen met ham

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


200 g droge witte bonen
3 uien
2 teentjes knoflook
1 snee boerenham van 150 g
1 koffielepel olijfolie
1 kruidentuiltje
zout
versgemalen peper

Bereiding


Zet de bonen de avond ervoor in de week.
Pel de volgende dag de uien en versnipper ze. Pel ook de lookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes. Snij de ham in grote blokjes en verwijder zoveel mogelijk vet.
Verhit de olie in een grote braadpot. Bak de blokjes ham op matig vuur. Let erop dat het vet smelt zonder te verbranden. Doe de uien erbij en laat 5 minuten stoven onder voortdurend roeren.
Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Doe ze samen met het kruidentuiltje en de look bij de ham. Voeg geen zout toe. Vul aal met water tot de bonen net onder staan en roer.
Leg het deksel op de pot en laat 45 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe.
Breng nu op smaak met zout en peper. Laat nog eens 15 minuten pruttelen tot de bonen zacht zijn. Let er wel op dat ze niet tot moes koken.
Haal het kruidentuiltje uit de bereiding en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 23/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB