Blootstelling aan de zon: een goed voorbereide huid

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 12/05/2017 - 10h15
-A +A

De zon mag dan wel uitstekend zijn voor onze gemoedsgesteldheid, ze is niet altijd even liefdevol voor onze huid.

Om deze voor te bereiden op een slimme blootstelling aan de zon, geven we u twee tips: pas uw voedingsgewoonten aan en... verwen uzelf!

PUB

Hoe kunt u uw huid voorbereiden voordat u gaat zonnen?

Sommige mensen denken nog altijd dat enkele zonnebanksessies volstaan om de huid voor te bereiden op een zonnige vakantie op het strand. Ze denken dat ze dan niet zo snel zullen verbranden wanneer ze in de zon gaan liggen… Een zware vergissing!

Tegenwoordig waarschuwen de meeste dermatologen tegen deze praktijk die ertoe leidt dat de mensen zich achteraf minder zullen beschermen… Gelukkig is het perfect mogelijk om zijn huid op een andere manier voor te bereiden op de zon!
 

Verhoog uw consumptie van antioxidanten

Laten we eerst even stilstaan bij onze voeding. Sommige voedingsmiddelen kunnen ons inderdaad helpen de agressieve UV-stralen te bestrijden. Deze veroorzaken een stijging van het aantal vrije radicalen, die een voortijdige veroudering van de huid en een verhoogd risico op huidkanker tot gevolg hebben.

Als u enkele weken voor de vakantie uw huid wilt voorbereiden, moet u eraan denken uw consumptie van antioxidanten te verhogen, in het bijzonder de consumptie van vitamine A, C en E.

  • Koop vette vis, zoals zalm of makreel, die rijk zijn aan vitamine A.
  • Eet veel mooi gekleurd fruit en groenten, zoals aardbeien, tomaten of paprika, die rijk zijn aan vitamine C.
  • Denk ten slotte ook aan plantaardige oliën (zonnebloem, maïs) voor hun vitamine E.
  • Vergeet ook niet wat aandacht te besteden aan oranje vruchten en groenten, zoals wortelen, meloenen, abrikozen, mango's… Het bètacaroteen dat ze bevatten, zorgt er door een verkleuring van de huid voor dat deze zich op de zon kan voorbereiden.

Dit is in elk geval een niet te verwaarlozen pluspunt voor de liefhebbers van een karamelkleurige huid…
 

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 02/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 12/05/2017 - 10h15
Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Wat eten om beter te bruinen? Gepubliceerd op 12/05/2017 - 10h14

Goed bruinen houdt in dat de huid een mooie goudbruine kleur krijgt, maar ook dat men weet hoe de huid beschermd moet worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-straling, zout, wind, water… Sommige voedingsmiddelen zijn goed om de huid...

De huid, uw schoonheidskapitaal! Geüpdatet op 05/02/2008 - 00h00

In de loop der jaren verliest de huid geleidelijk haar levenskracht: herstel, elasticiteit, soepelheid en stevigheid. Om te weerstaan aan de gevolgen van de (leef)tijd en om de consequenties van de veroudering af te remmen, moet u uw huid dagelijks g...

Een jonge huid is een stevige huid ... Gepubliceerd op 26/01/2015 - 12h55

Dat de huid veroudert zie je niet alleen aan de rimpels. De stevigheid van de huid en de elasticiteit zijn andere zichtbare tekenen van een jonge, gezonde en goed onderhouden huid. Hoe kan je dat zo houden?

Meer artikels