Bloemkoolsoep met mosselen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/01/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor Bloemkoolsoep met mosselen: Ingrediënten voor 4 personen


1 kilo mosselen
1 mooie bloemkool
1 bosje platte peterselie
½ citroen
1 klein glas witte wijn
2 eetlepels room
zout
versgemalen peper

Recept voor Bloemkoolsoep met mosselen: Bereiding


Maak de mosselen schoon en leg ze in een kookpot.
Maak de bloemkoolroosjes los en was ze.
Was de peterselie, droog hem en stroop de blaadjes af. Hou de blaadjes apart en hak de stelen grof.
Breng een kookpot met water aan de kook, doe er een halve citroen in en zout. Doe de helft van de bloemkoolroosjes en de gehakte peterseliesteeltjes in de pot zo gauw het water kookt. Haal alles er na 10 minuten uit met een schuimspaan.
Gooi de citroen weg en bewaar het kookvocht.
Giet de wijn in de pot met de mosselen en zet de pot op een hoog vuur. Schud de pot geregeld tot de mosselen open zijn. Haal ze dan uit de schelp en hou ze warm.
Filter het kookvocht van de mosselen.
Doe de gare bloemkoolroosjes en peterseliesteeltjes in de mixer en giet het mosselsap en 3 pollepels van het bloemkoolvocht erbij. Mix tot een mooi homogene soep.
Doe dan de rauwe bloemkoolroosjes en drie kwart van de peterselieblaadjes erbij en mix opnieuw tot een lichtjes korrelige soep. Proef en doe er eventueel wat water bij als de soep nog te dik is.
Giet de soep over in een kookpot, doe de mosselen erbij en warm zachtjes op. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Doe de room erbij en roer tot die is opgelost.
Leg de rest van de peterselieblaadjes in een soepterrine. Giet de soep met de mosselen erover, roer en dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 18/01/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB