Bloed geven: 15 vragen en antwoorden om te kunnen geven

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/12/2007 - 00h00
-A +A

Waar kan men terecht om bloed te geven? Moet bloed geven op de nuchtere maag gebeuren? Is er een leeftijdsbeperking om bloed te geven? Zijn er ook contra-indicaties? Grijp uw kans en vergroot uw kennis.

PUB

1) Om bloed te geven, moet men naar het ziekenhuis.

Fout.
Hoewel de meeste bloedtransfusiecentra in ziekenhuizen gevestigd zijn, zijn er ook mobiele bloedinzamelingen die op verschillende plaatsen georganiseerd worden. Wilt u weten waar de bloedinzamelingen plaatsvinden en waar dat het dichtst bij uw woning of uw werk gebeurt, dan vindt u een zoekrobot van de bloedinzamelingen per datum en per gemeente op de site van de Rode Kruis.

2) Bloed geven gebeurt uitsluitend in de voormiddag.

Fout.
Naargelang de plaats van de bloedinzameling, moet rekening gehouden worden met de precieze dag en uurregeling. Maar men kan evengoed 's morgens, 's namiddags als 's avonds bloed geven.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/12/2007 - 00h00 Etablissement français du sang (EFS)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Bloed geven, leven geven Geüpdatet op 19/11/2002 - 00h00

Het Belgische Rode Kruis heeft een nieuwe campagne gelanceerd om bloedgevers te rekruteren. Wie kan bloed geven? Hoe begint u eraan?

Test uw kennis over hypertensie Geüpdatet op 18/01/2010 - 00h00

Mensen moeten te allen prijze vermijden om constant opgezadeld te zijn met een te hoge bloeddruk of hypertensie . Deze veelvoorkomende aandoening treft heel wat mensen boven de 65 jaar, maar we stellen een tendens vast waarbij steeds jongere mensen o...

Meer artikels