• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Bloed geven: 15 vragen en antwoorden om te kunnen geven

Bloed geven: 15 vragen en antwoorden om te kunnen gevenWaar kan men terecht om bloed te geven? Moet bloed geven op de nuchtere maag gebeuren? Is er een leeftijdsbeperking om bloed te geven? Zijn er ook contra-indicaties? Grijp uw kans en vergroot uw kennis.

1) Om bloed te geven, moet men naar het ziekenhuis.

Fout.
Hoewel de meeste bloedtransfusiecentra in ziekenhuizen gevestigd zijn, zijn er ook mobiele bloedinzamelingen die op verschillende plaatsen georganiseerd worden. Wilt u weten waar de bloedinzamelingen plaatsvinden en waar dat het dichtst bij uw woning of uw werk gebeurt, dan vindt u een zoekrobot van de bloedinzamelingen per datum en per gemeente op de site van de Rode Kruis.

2) Bloed geven gebeurt uitsluitend in de voormiddag.

Fout.
Naargelang de plaats van de bloedinzameling, moet rekening gehouden worden met de precieze dag en uurregeling. Maar men kan evengoed 's morgens, 's namiddags als 's avonds bloed geven.

Artikel gepubliceerd door op 17/12/2007

Bronnen: Etablissement français du sang (EFS)

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden