Bleken van tanden: niet zonder risico’s

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 09/12/2011 - 10h53
-A +A

Het bleken van tanden zoals de tandartsen dat in hun praktijk doen, houdt geen enkel risico in. Maar meer en meer mensen bleken hun tanden zelf bij hen thuis, met producten die ze vaak op het internet kopen, of ze laten het doen in speciale boetieks. Maar deze praktijken zijn niet zonder gevaar voor de gezondheid.

PUB

Bleken van tanden gebeurt met waterstofperoxide

De meeste producten voor het bleken van tanden zijn op basis van waterstofperoxide. Bij hoge dosissen en herhaaldelijk gebruik loopt u de volgende risico’s:

  • Overgevoeligheid van de tanden,
  • Aantasting van het tandglazuur met vroegtijdige slijtage en broos worden van de tand,
  • Irritatie van de slijmvliezen.

De producten voor het bleken van de tanden zijn met andere woorden verre van onschuldig. Het bleken van de tanden kan gerust, maar dan liefst bij de tandarts. Als een deskundige het doet na een grondig onderzoek van de mond en het gebit, zijn risico’s uitgesloten. En als u ervoor naar de tandarts gaat, hoeft u het bleken achteraf ook niet keer op keer te herhalen. Want het ‘snel bleken’ zoals dat gebeurt in de boetieks, wordt gedaan met laag geconcentreerde producten en geven dus een kortstondig resultaat. Zo wordt u aangezet om de hele behandeling nog eens en nog eens over te doen!

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 09/12/2011 - 10h53 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 09/12/2011 - 10h53

Perscommuniqué van de franse gezondheid ministerium, Afssaps, DGCCRS, 5 december 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Witte tanden: bleken, facetten of inlays? Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Mooie tanden en een stralende glimlach, daar droomt wellicht iedereen van. Maar wat als je dat niet hebt? Zijn er remedies? Ja. Tandartsen beschikken vandaag over heel wat middelen om tanden mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld facetten, inlays e...

Tanden bleken: onmiddellijk resultaat! Geüpdatet op 06/12/2010 - 00h00

Wie droomt er niet van mooie, stralend witte tanden ? Er bestaan veel technieken om tanden te bleken , maar ze zijn grosso modo onder te verdelen in twee categorieën: methodes om zelf te doen, bij u thuis dus, en methodes waarvoor u naar de tandarts...

Hoe krijgen we gele tanden? Gepubliceerd op 28/02/2012 - 09h27

Iedereen droomt van mooie tanden , tanden die mooi op een rij staan en die wit zijn. Maar soms zijn we teleurgesteld omdat we niet die stralende witte lach hebben. Waardoor worden onze tanden geel ? En hoe kunnen we ze wit houden?

Bleaching tegen vlekken op de tanden Geüpdatet op 19/10/2009 - 00h00

Hebt u vlekken op uw tanden ? Bleaching (tanden bleken) kan u helpen uw glimlach terug te vinden, ongeacht of de vlekken te wijten zijn aan tabak, voedingsmiddelen of geneesmiddelen.

Meer artikels