Blanc-manger met bosaardbeien

Recept aangemaakt op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2013 - 14h55
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

Eigelen: 3
Suiker: 40 g
Gelatine: 3 blaadjes
Melk: 20 cl
Extract van bittere amandelen: 1 druppel
Kwark: 180 g
Oranjebloesemwater: 3 eetlepels
Bosaardbeien: 2 bakjes
Frambozen: 1 bakje
Munt: 1 bosje

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

Bereiding van blanc-manger met bosaardbeien



Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Meng de suiker met de eieren en klop het mengsel stijf.
Verwarm de melk en doe er een druppel amandelextract in. Giet het mengsel langzaam op de eieren en meng alles goed dooreen met een eierklopper.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit tussen uw vingers en doe ze bij de bereiding. Klop het mengsel goed op en voeg er de kwark en het oranjebloesemwater aan toe. Blijf opkloppen tot u een mooi homogeen mengsel krijgt.

Spreid de blanc-manger uit op een schotel en laat hem 3 uur op een koele plaats staan.
Leg er vlak vóór het serveren de bosaardbeien en de frambozen op en rond.
Versier het gerecht met muntblaadjes.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2013 - 14h55
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB