Blaas uw relatie nieuw leven in

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 30/12/2013 - 19h32
-A +A

Hoe kunt u uw relatie meer diepgang geven?

We bezorgen u een aantal mogelijkheden om met z'n tweeën opnieuw energie op te doen.

PUB

Samenleven

U kunt natuurlijk beslissen om de lingerieset die hij u als kerstgeschenk heeft gegeven, te dragen. Maar u weet het wel: het verlangen, de liefde, de verstandhouding zijn diepe gevoelens. Een decoratieve inspanning waarborgt nog geen verbetering. Indien alles goed gaat, kan men een positieve relatie nog bijkomende energie bezorgen door zichzelf goed te verzorgen en door een positief beeld uit te stralen.

Indien u daarentegen spanningen aanvoelt, moet u eerst proberen een gemeenschappelijke basis te vinden waarop u elkaar opnieuw kunt benaderen.

Dit zijn drie manieren om uw liefdesrelatie opnieuw op de rails te krijgen

Plan de verwezenlijking van een droom
Eén van zijn dromen of nog beter een gemeenschappelijke droom… Is het niet mogelijk, neem het dan in overweging voor later, maar spreek erover en zet al een eerste concrete stap op weg naar die droom. Droomt hij van Thailand? Ga al folders halen (ook al is het nu nog te duur), koop toeristische gidsen, kies samen een hotel, kijk naar documentaires over Azië.
Zoek rond uw gemeenschappelijk droom toenadering tot elkaar. Misschien gaat het over de bouw van een huis, een activiteit waarin jullie zich willen engageren, een land dat jullie samen willen ontdekken, een creatief project… Een droom delen brengt mensen dichter bij elkaar, wat natuurlijk ook tot verliefdheid kan leiden. Dit laatste is al een droom op zich, nietwaar?

Praat met elkaar over emotionele herinneringen.
"Herinner je je onze eerste ontmoeting nog? Weet je nog toen ik je aan mijn grootmoeder voorstelde? En toen we onze eerste woning gevonden hadden…" Organiseer een foto- of dia-avond om oude herinneringen op te halen. Door te kijken naar uw oude vakantiefoto's, zullen ook de gevoelens uit de beginperiode van uw relatie terugkeren. Dit is altijd ontroerend en men gaat elkaar opnieuw liefdevol aankijken. Deze techniek kunt u regelmatig toepassen om oude emoties levendig te houden en om ze niet te laten overwoekeren door de gewoonten uit het dagelijkse leven.

Schenk hem/haar positieve aandacht
Vertel hem/haar wat u bij hem/haar apprecieert en dat u weet dat u geluk hebt gehad. Mensen geven vaak kritiek, maar denken er niet aan om complimentjes te geven. En nochtans weet iedereen wat het betekent om erkenning, een compliment of een aanmoediging te krijgen. Hoe meer u aanvoelt dat men van u houdt, hoe meer zin u zult hebben om van de andere te houden en om hem/haar een plezier te doen. Behandel dus uw partner zoals u door uw partner zou willen behandeld worden!

En vooral, volg niet alle tips die u rondom u meekrijgt.

Probeer zelf een manier te vinden om uw relatie nieuw leven in te blazen en om de vlam aan te wakkeren. De eigen inspiratie is vaak de juiste en de meest waardevolle. U hebt elkaar toch ook kunnen verleiden. Waarom zou u dat niet opnieuw kunnen? Het zal u misschien een beetje moeite kosten, maar u hebt de mogelijkheden. Wedden dat het u lukt, als u maar een poging doet….

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 02/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 30/12/2013 - 19h32
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Vermijd een negatieve spiraal Geüpdatet op 27/06/2006 - 00h00

Om met iemand te kunnen communiceren , moet je hem in de eerste plaats nemen zoals hij is en dus aanvaarden wat hij zegt, ook al bent u het er niet mee eens. U moet hem met andere woorden de vrijheid gunnen om anders te denken dan u en hem duidelijk...

Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

Meer artikels