• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Bioterrorisme: het Pasteur Instituut antwoordt op uw vragen

Bioterrorisme: het Pasteur Instituut antwoordt op uw vragenIn volle periode van bioterroristische psychose heeft het Pasteur Instituut beslist op zijn website http://www.pasteur.fr/externe een deel 'vragen/antwoorden' te zetten om tegemoet te komen aan de vele vragen van het publiek.

Er rijzen veel vragen

Welke zijn de belangrijkste gevaren van een biologische aanslag? Kunnen terroristen virussen gebruiken om de lucht of het water te besmetten? Wordt het aanbevolen zich preventief te laten vaccineren? Wat is het gevaar van botulisme? Hoe kan men de pest vroegtijdig opsporen? Als een vliegtuig op het Pasteur-Instituut zou vallen, zouden de virussen en bacteriën zich dan kunnen verspreiden? Enz.Om een antwoord te geven op de talrijke vragen die het publiek zich stelt sinds de aanslagen van 11 september en vooral met de eerste gevallen van anthrax in de Verenigde Staten en de vele alarmerende gevallen in Europa, is het Pasteur Instituut in actie geschoten.

Het Instituut kan onmogelijk een persoonlijk antwoord geven op alle vragen die het binnenkrijgt. Daarom geeft het op zijn website http://www.pasteur.fr/externe een antwoord op de meest gestelde vragen (27). Hopelijk zal dat de gemoederen wat bedaren.

Grotere kennis voor een beter begrip

Op het einde van de 18de eeuw forceerde de Engelse arts Dr. Edward Jenner een doorbraak met de vaststelling dat mensen die besmet worden met het runderpokkenvirus, een vrij onschadelijk virus, ook immuun zijn tegen het gevaarlijke pokkenvirus. Het revolutionaire systeem werd "vaccin" gedoopt, naar "vacca", het Latijnse woord voor "koe". Meteen werd de eerste grootschalige vaccinatiecampagne gelanceerd, waarmee de pokken in het Westen werden uitgeroeid.

Artikel gepubliceerd door op 24/10/2001

Vindt u het artikel interessant?