Binnenkort een netverbonden capsule om af te vallen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/04/2015 - 17h08
-A +A

Nadat de capsule is ingeslikt, stuurt ze signalen uit waardoor het verzadigingsgevoel gestimuleerd wordt en de eetlust dus geremd wordt. Het resultaat is dat u minder eet en afvalt. En de kers op de taart: de kostprijs van dit niet-invasieve middeltje is heel redelijk.

PUB

Een afslankcapsule geprogrammeerd om het verzadigingsgevoel te stimuleren

De netverbonden capsule is door een Israëlisch bedrijf ontwikkeld. Het is in feite een programmeerbare elektronische chip die prikkels afgeeft in het spijsverteringssysteem. Die prikkels bootsen de signalen van verzadiging na die door de hersenen worden gestuurd, waardoor het hongergevoel vermindert.

De chip heeft een beperkte levensduur  - drie weken - en vernielt daarna zichzelf om dan via natuurlijke weg te worden uitgescheiden.

Een futuristische manier om af te vallen?

De nieuwe, hongerstillende capsule kan een heel waardevolle hulp zijn voor wie een afslankingsdieet volgt. De oplossing is ook veel minder ingrijpend en ze kost aanzienlijk minder dan een operatie.

Maar al deze perspectieven moeten nog heel zorgvuldig worden onderzocht. Dan pas kan men de specifieke toepassingen gaan omschrijven.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/04/2015 - 17h08

Sciences et Avenir, 29 april 2015.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Te grote eetlust? Te veel kilo’s? Wat zijn de remedies? Geüpdatet op 20/04/2015 - 09h26

Het is niet eerlijk, maar het is niet anders. Er zijn mensen die alleen maar honger krijgen tegen etenstijd aan en andere die altijd goesting hebben en bij wie de kilootjes er dus snel bijkomen. Hoe kunnen we die situatie rechtzetten en op een versta...

Slaap: bevorderlijk voor de slanke lijn? Gepubliceerd op 11/02/2014 - 08h10

Het staat nu vast dat er een verband bestaat tussen zwaarlijvigheid (obesitas) en hormonale veranderingen die samenhangen met slaaptekort. Hoe minder we slapen, hoe meer we eten en hoe groter het risico om te verdikken…

Eén tussendoortje, vier mogelijkheden... Geüpdatet op 14/10/2008 - 00h00

Uit een recente studie blijkt dat, als het om voeding gaat, goede voornemens niet noodzakelijk in de praktijk gebracht worden, zeker niet tijdens werkpauzes… En dat de helft van ons zelfs helemaal geen goede voornemens maakt op dat vlak!

Meer artikels