- Voor :
- 2 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
3 rode paprika's
3 gele paprika's
1 teentje look
2 eetlepels room
2 sneetjes volkorenbrood
1 koffielepel olijfolie
1 goed ontvette biefstuk
1 eetlepel cognac
zout
versgemalen peper
Bereiding van biefstuk met een coulis van paprika
De dag ervoor:
Maak de paprika's klaar.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Was de paprika's en droog ze goed af. Leg ze ongeveer 40 minuten in de oven tot de schil blaren begint te krijgen en zwart wordt.
Haal ze uit de oven, laat ze 'schrikken' in koud water: de schil komt er nu heel gemakkelijk af.
Snij 1 rode paprika en 1 gele paprika in repen, leg ze op een bord, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Pel het lookteentje en hak het fijn.
Mix het vruchtvlees van de overige paprika's tot een gladde en homogene coulis.
Giet die in een steelpan.
Doe de look erbij en kook 10 minuten onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje.
Doe de room erbij en meng. Breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
De dag zelf:
Warm de coulis opnieuw heel zacht op.
Rooster de sneetjes brood.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant, al naargelang u het saignant of doorbakken wilt.
Breng na het bakken op smaak met zout en peper.
Leg het vlees in een schotel.
Maak de bakresten los met de cognac, roer goed en doe deze saus bij de paprikacoulis.
Verwarm de reepjes paprika snel in een pan.
Leg het geroosterde brood op de schotel naast het vlees. Leg de paprikareepjes erop.
Giet de paprikacoulis op het vlees of geef hem er apart bij.