Bewegingsziekte

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Klachten en symptomen die ontstaan als de mens onderworpen wordt aan ongebruikelijke bewegingspatronen. Deze bewegingspatronen kunnen worden opgedrongen door allerlei vervoermiddelen, van vliegtuigen tot kamelen, maar ook door laboratoriumapparatuur, zoals draaistoelen en voor mensen geschikte centrifuges.
Voorbeelden zijn: luchtziekte, wagenziekte, zeeziekte, stoornis in de werking van het evenwichtsapparaat, veroorzaakt door snel op elkaar volgende veranderingen van de stand van het hoofd in de ruimte.
De kenmerkende verschijnselen zijn: duizeligheid, misselijkheid, angstgevoel en dorst.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Psychofonie: een vorm van zangtherapie Geüpdatet op 30/08/2005 - 00h00

Zingen brengt ons dichter bij onze emoties en onze diepste persoonlijkheid, geeft ons een gevoel van welbehagen en bevordert ook contact met anderen. Dat is in elk geval de ervaring van al wie meezingt in een koor, zangles volgt, zich de longen uit h...

Anthrax of miltvuur: een biologisch wapen? Geüpdatet op 21/10/2001 - 00h00

Anthrax of miltvuur is een zeer oude ziekte die nu weer volop in de actualiteit staat. Miltvuur komt voor bij dieren, vooral herkauwers, en minder vaak bij de mens. De mens kan worden besmet via de huid, door het eten van besmet vlees of door het ina...

Hoe verloopt de ziekte van Alzheimer? Geüpdatet op 11/10/2016 - 17h13

De ziekte van Alzheimer ontwikkelt zich op sluipende wijze. De cognitieve klachten en gedragsstoornissen nemen geleidelijk aan toe, maar ze verschillen van de ene persoon tot de andere. Wat zijn de verschillende fases in het verloop van deze ziekte?

Meer artikels