Bewegingsstoornis

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Stoornis in de verrichtingen van willekeurige spieren als gevolg van stoornissen in het zenuwstelsel. Als de spierfunctie onmogelijk is geworden, spreekt men van verlamming; als er een overmaat van beweging is, van hyperkinesie.

Stereotiepe stoornis
Willekeurige, herhaalde, stereotiepe, niet-functionele (en vaak ritmische) bewegingen die geen deel uitmaken van een als zodanig onderkende psychiatrische of neurologische toestand. Tot deze bewegingen worden door sommige onderzoekers ook wel gerekend:
- nagelbijten;
- duimzuigen;
- neuspeuteren.
Stereotiep zelfverwondend gedrag behelst herhaaldelijk hoofdbonzen, in het gezicht slaan, in de ogen prikken, en bijten in de handen, op de lippen en in andere lichaamsdelen. Alle stereotiepe bewegingsstoornissen komen het meest frequent voor in combinatie met zwakzinnigheid.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Ruwe lippen: hoe voorkomt en behandelt u ze? Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h57

Hebt u droge, geïrriteerde of gebarsten lippen ? Dat is geen verrassing! Onze lippen staan continu bloot aan zon, wind, kou of droge lucht. En aangezien onze lippen geen talgklieren noch melaninepigmenten hebben, kunnen ze zich nauwelijks verdedigen....

Mijn hond heeft slechte gewoonten! Geüpdatet op 28/03/2006 - 00h00

Maakt uw lieveling u het leven zuur omdat hij onophoudelijk blaft of alles wat hij in huis vindt, kapot bijt? Deze natuurlijke gedragingen worden heel vaak erger als uw vriend angstig is, wanneer hij zich verveelt of u hem alleen achterlaat.

De taal van katten Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Lichaamshoudingen, het afzetten van feromonen, geluiden maken... het zijn enkele van de vele manieren van communiceren van katten. Een correcte interpretatie van deze boodschappen zal voor een goede verstandhouding met uw huisdier zorgen.

Meer artikels