Beschadigde Binnenmeniscus uitgelegd op video

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 23/04/2013 - 13h28
-A +A

PUB

De voornaamste botten van het kniegewricht zijn: het femur of dijbeen, de tibia of scheenbeen en de patella of knieschijf. Deze botten zijn omgeven door kraakbeen en kruisbanden, die het kniegewricht ondersteunen en tegen letsel beschermen.

De binnenmeniscus is een C-vormige kraakbeenstructuur, die aan het scheenbeen is bevestigd en dienst doet als schokbreker voor de knie. De binnenmeniscus kan scheuren doordat de knie heftig wordt gedraaid of als gevolg van het ouder worden. In beide gevallen ontstaat door een gescheurde binnenmeniscus pijn en zwelling in de knie en kan het been niet worden gestrekt.

Voor het herstel van de binnenmeniscus moet doorgaans een operatie worden uitgevoerd. Tijdens de operatie, meniscectomie genoemd, wordt het gescheurde deel van het kraakbeen verwijderd en de resterende gebieden worden geëgaliseerd.

Voor het herstel van kracht en flexibiliteit is fysiotherapie na de operatie aan te raden. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de operatie met de dokter moeten worden besproken.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 23/04/2013 - 13h28
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB