• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Bent u op dieet? Laat u niet beetnemen door deze valstrikken!

Bent u op dieet? Laat u niet beetnemen door deze valstrikken!Wilt u gewicht verliezen? Doet u al veel inspanningen die niet beloond worden door een goed resultaat? Bent u er zeker van dat u de zaken goed aanpakt? We bieden u een lijst met de meest klassieke valstrikken die ervoor zorgen dat de wijzer van de weegschaal niet de goede richting uitgaat.

Is de doelstelling die u nastreeft realistisch?


We willen allemaal lijken op de graatmagere modellen uit de magazines. In het 'echte' leven zijn we echter niet allemaal geprogrammeerd om zeer slank te zijn en onszelf uithongeren zal daar niets aan veranderen. We moeten ons leren aanvaarden zoals we zijn en realistische doelstellingen nastreven. Wie te veel kilo's wil kwijtspelen, zal er niet in slagen en zal bijgevolg ook nooit tevreden zijn. Wees dus redelijk en objectief.

Stapel geen frustraties op


Hoe strenger uw dieet, hoe moeilijker u het zult hebben om vol te houden. Indien u uzelf voortdurend van alles gaat onthouden, dan gaat u ook frustraties opstapelen. Na een tijdje gaat u misschien instorten, met het gevolg dat alle inspanningen voor niets geweest zijn. Gewichtsverlies bereikt men door inspanningen te doen op de lange termijn. U moet een langdurig programma opstellen, niet om uzelf tijdelijk van alles te ontzeggen, maar om levenslang gematigd en evenwichtig te leren eten.

Artikel gepubliceerd door op 26/01/2009

Vindt u het artikel interessant?