• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Belgische vrouwen, bescherm uw hart!

Belgische vrouwen, bescherm uw hart!Een studie die onlangs werd gevoerd bij Belgische vrouwen bevestigt wat artsen al lang vermoedden: de vrouwen weten niet genoeg over de gezondheid van hun hart.

Belgische vrouwen zitten niet in met de gezondheidstoestand van hun hart


Volgens een recente studie die werd uitgevoerd in opdracht van Unilever kent de helft van de vrouwen boven 45 jaar hun cholesterolgehalte niet. De overgrote meerderheid van de vrouwen is zich niet bewust van het bestaande verband tussen de menopauze en cholesterol. En ze maken zich vaker zorgen over de gezondheidstoestand van het hart van hun partner dan die van hun eigen hart... Zeer ten onrechte!

Cholesterol en vrouwelijke hormonen: een relatie die niet het hele leven duurt


De hormonen die vanaf de puberteit door de eierstokken worden afgescheiden, beschermen vrouwen tegen cholesterol en andere hart- en vaataandoeningen. Tot aan de menopauze is het aantal sterfgevallen door cardiovasculaire ziekten dan ook kleiner bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben daardoor vaak het idee dat ze niets hoeven te vrezen voor hun hart. En ze vergeten dat met de menopauze, als de eierstokken stoppen met werken, hun cardiovasculaire risico al snel even hoog is als dat van hun partner. Dat gebrek aan informatie heeft zeer zware gevolgen, want hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen de eerste doodsoorzaak...

Artikel gepubliceerd door op 10/04/2009

Bronnen: Belgische hartmonitor, 2009 (persbericht)

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten