Beignets van appelschillen

Recept aangemaakt op 25/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2012 - 15h48
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

4 mooie schillen van appelen (zo lang mogelijk)
1 eiwit
1 eetlepel maïszetmeel
arachideolie voor het bakken
1 eetlepel suiker

Bereiding van Beignets van appelschillen



Klop het eiwit op tot het goed stijf is.
Doe de maïszetmeel in een kop, doe er 3 eetlepels water bij en roer los tot een mooi glad beslagje. Werk er dan voorzichtig het eiwit onder.
Verhit de frituurolie in een pan.
Rol elke appelschil op tot een buisje zonder te strak aan te halen. Haal die door het beslag en leg ze dan in de pan in de hete arachideolie. Bak goudbruin.
Haal de beignets voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Leg ze dan snel op een schotel, strooi er een beetje suiker over en dien meteen op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 25/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/02/2012 - 15h48 Recept gebaseerd op een recept van Sonia Ezgulian "Les épluchures, 10 façons de les préparer", Editions de l'épure.
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB